Karštos arbatos šaltam vakarui
Arbatos su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis ne tik sušildo kūną, bet stiprina imunitetą. Atraskite naujus skonius, išbandę dar negirdėtus arbatų receptus.
Obuolių arbata
- Šaukštas džiovintų obuolių
- Šaukštas cinamono
- ½ šaukšto gvazdikėlių
- ½ šaukšto kardamono
- Šaukštas juodųjų arbatžolių
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti karštu vandeniu. Palikti pritraukti 10 minučių, nukošti.
Pikantiška juodoji arbata
- Trys gvazdikėliai
- Cinamono lazdelė
- 3 juodieji pipirai
- 10 kardamono ankščių
- 2 arbatos pakeliai
- 0,9 l vandens
- Cukraus pagal skonį
Gaminimas
Visus prieskonius sugrūsti grūstuvėje. Į puodą supilti vandenį, sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Suberti prieskonius ir pavirti porą minučių. Tada sudėti arbatos pakelius ir dar minutę pavirti. Prieš pilant į puodelius, arbatą nukošti.
Greipfrutų arbata
- 480 ml raudonųjų greipfrutų sulčių
- 2 šaukštai medaus
- Cinamono lazdelė
- ½ šaukšto kvapiųjų pipirų
Gaminimas
Į puodą supilti ir sumaišyti sultis, vandenį, medų, cinamoną, kvapiuosius pipirus. Mišinį užvirinti ir nukošti. Patiekti su greipfruto skiltele ar žievele.
Migdolų arbata
- 4 mėgstamos arbatos pakeliai
- ½ šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
- 0,9 l verdančio vandens
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- Šaukštas migdolų ekstrakto
- ¼ šaukštas vanilės
Gaminimas
Arbatos pakelius ir citrinos žievelę užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Į arbatą įmaišyti cukrų, citrinos sultis, migdolų ekstraktą ir vanilę.