Desertai

Lengvi desertai su džiovintais vaisiais

Saulėje džiovintos abrikosų puselės turi beveik tiek pat vitaminų ir mineralų, kiek ir švieži vaisiai. Abrikosai noksta labai ilgai ir jų sezonas labai trumpas, bet džiovintų abrikosų visada galima rasti prekybos vietose.

Moliūguose, palyginus su kitomis daržovėmis, ko gero, yra daugiausiai geležies, vitaminų A, C ir E, reto vitamino, kuris absorbuoja sunkiuosius metalus ir apsaugo nuo nutukimo. Moliūgai pasižymi saldžiu skoniu, todėl, kartu su džiovintais vaisiais, idealiai tinka įvairiems desertams. Šie desertai ne tik skanūs, bet jie ir labai naudingi: gali sumažinti sezoninės depresijos simptomus ir padėti numesti svorio!

Džiovintos slyvos – taip pat labai naudingas sveikatai produktas. Jose yra vertingų medžiagų, kurios gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, naudingos kaulams, mažina cholesterolį ir cukraus lygį kraujyje, todėl tinka sergantiems diabetu bei norintiems sulieknėti. Džiovintose slyvose itin daug vitamino C ir antioksidantų.

Desertas su džiovintomis slyvomis ir riešutais

receptai

  • 400 ml 20 % riebumo grietinės
  • 200 g džiovintų slyvų be kauliukų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 50 g medaus
  • Miltelinio cukraus pagal skonį
  • Pistacijų puošti

 

Gaminimas

 

Džiovintas slyvas nuplauti, sudėti į dubenį ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti 30 – 40 minučių. Kai suminkštės, išskleisti ir nusausinti. Į kiekvieną džiovintą slyvą įdėti po graikinio riešuto branduolį. šokoladą sutarkuoti. Miltelinį cukrų išplakti su grietine. Plaktą grietinę supilti į serviravimo indus, ją papuošti įdarytomis džiovintomis slyvomis. Viską pabarstyti tarkuotu šokoladu. Paskui vėl dėti sluoksnį grietinės, slyvas ir šokoladą. Paskutinis sluoksnis turi būti grietinės. Papuošti smulkintais pistacijų riešutais . Prieš vartojimą palaikyti šaldytuve 3 – 4 valandas.

Sausainiai su džiovintais abrikosais

  • 150 g riešutų
  • 180 g razinų
  • 190 g džiovintų abrikosų
  • 120 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Aliejaus kepti
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Supilti miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišyti. Džiovintus abrikosus ir riešutus sumalti. Sudėti į tešlą ir vėl išmaišyti. Su šaukštu tešlą dėti ir formuoti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos arba riebalais išteptos skardos. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių, iki auksinės rudos spalvos, apie 15 – 20 minučių. Beje, atvėsę sausainiai skaniausi su apelsinų arba kitų vaisių sultimis.

Moliūgų desertas su džiovintais vaisiais

  • 500 g moliūgo
  • 3 obuoliai
  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g džiovintų datulių
  • 100 g medaus
  • Cukraus pagal skonį
  • Sviesto kepti

Gaminimas

Išskobti moliūgo minkštimą, pašalinti sėklas ir supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Į keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir pakepinti moliūgą apie 5 minutes. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti ir sudėti prie moliūgo, pabarstyti cukrumi, uždengti indą ir palikti pastovėti, kad vaisiai suminkštėtų. Tada sumaišyti su datulėmis, graikiniais riešutais ir medumi.

Pastaba: tikslių proporcijų šiam receptui nėra. Tiek, kiek dėti vieno ar kito produkto, galima nuspręsti pagal asmeninį skonį ir norą.

 Morenginis tortas

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: