Alksnio kvapo lašiša su spanguolėmis
Aitroko skonio spanguolės tinka ir antriesiems, ir konditeriniams patiekalams. Jos gali būti naudojamos šviežios arba džiovintos. Jei kasdien suvalgysite šiek tiek šių raudonų uogų, sustiprinsite imuninę sistemą ir išvengsite peršalimo ligų. Šios rudens uogos naudingos smegenų veiklai, širdžiai, odai ir figūrai. Kartu su lašiša jos sudaro puikų duetą.
- 1 kg lašišos filė su oda
- 100 g spanguolių
- 240 g sviesto
- Šaukštas citrinų sulčių
- 2 šaukšteliai rausvųjų pipirų
- Krapų, druskos pagal skonį
Gaminimas
Minkštą sviestą, smulkintus krapus, spanguoles sumaišyti su citrinos sultimis, druska ir traiškytais rausvaisiais pipirais. Lašišos filė gabalus sudėti ant grotelių oda žemyn. Viršų aptepti sviesto mišiniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 10 – 15 minučių. Į orkaitę, prieš kepant žuvį, įdėti indą su vandeniu ir šiek tiek keptuvėje apdegintomis alksnio pjuvenomis.
100 g apie 245 kcal
Paruošimo laikas: 30 min
7 porcijos
Saldaus skonio mėsos patiekalai
Mėsa su vaisiais, uogomis, saldžiais padažais arba medumi – labai gurmaniška ir skani! Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mėsa ir uogų ar vaisių saldumas yra nesuderinami. Apelsinai, obuoliai ir mangai paukštienos patiekalams suteikia išskirtinio skonio. Su raudona mėsa (kiauliena, jautiena, aviena) labiau dera saldžios bei rūgščios uogos ir padažai.
Antienos krūtinėlė apelsinų padaže
- 2 antienos krūtinėlės
- 2 apelsinai
- Šaukštas grūdėtų garstyčių
- 2 šaukštai medaus
- 100 ml raudonojo vyno
- 45 ml saulėgrąžų aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Antienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais. Garstyčias sumaišyti su medumi ir šiuo aromatiniu mišiniu įtrinti paukštieną. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinti kepsnius (1 – 2 minutės kiekvienai pusei). Supilti vyną, apelsinų sultis (4 skilteles palikti papuošimui) ir troškinti, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Patiekti su apelsino skiltelėmis.
100 g apie 309 kcal
Paruošimo laikas: 45 min