Karštieji Patiekalai

Alksnio kvapo lašiša su spanguolėmis

Aitroko skonio spanguolės tinka ir antriesiems, ir konditeriniams patiekalams. Jos gali būti naudojamos šviežios arba džiovintos. Jei kasdien suvalgysite šiek tiek šių raudonų uogų, sustiprinsite imuninę sistemą ir išvengsite peršalimo ligų. Šios rudens uogos naudingos smegenų veiklai, širdžiai, odai ir figūrai. Kartu su lašiša jos sudaro puikų duetą.

zuvis

  • 1 kg lašišos filė su oda
  • 100 g spanguolių
  • 240 g sviesto
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai rausvųjų pipirų
  • Krapų, druskos pagal skonį

Gaminimas

Minkštą sviestą, smulkintus krapus, spanguoles sumaišyti su citrinos sultimis, druska ir traiškytais rausvaisiais pipirais. Lašišos filė gabalus sudėti ant grotelių oda žemyn. Viršų aptepti sviesto mišiniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 10 – 15 minučių. Į orkaitę, prieš kepant žuvį, įdėti indą su vandeniu ir šiek tiek keptuvėje apdegintomis alksnio pjuvenomis.

100 g apie 245 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

7 porcijos

Saldaus skonio mėsos patiekalai

Mėsa su vaisiais, uogomis, saldžiais padažais arba medumi – labai gurmaniška ir skani! Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad mėsa ir uogų ar vaisių saldumas yra nesuderinami.  Apelsinai, obuoliai ir mangai paukštienos patiekalams suteikia išskirtinio skonio. Su raudona mėsa (kiauliena, jautiena, aviena) labiau dera saldžios bei rūgščios uogos ir padažai.

vistiena

Antienos krūtinėlė apelsinų padaže

  • 2 antienos krūtinėlės
  • 2 apelsinai
  • Šaukštas grūdėtų garstyčių
  • 2 šaukštai medaus
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 45 ml saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Antienos krūtinėles pabarstyti druska ir pipirais. Garstyčias sumaišyti su medumi ir šiuo aromatiniu mišiniu įtrinti paukštieną. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir iš abiejų pusių apkepinti kepsnius (1 – 2 minutės kiekvienai pusei). Supilti vyną, apelsinų sultis (4 skilteles palikti papuošimui) ir troškinti, uždengus dangčiu, kol suminkštės. Patiekti su apelsino skiltelėmis.

100 g apie 309 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

Kiaulienos šoninės vyniotinio gamyba

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: