Gervuogių ir ožkų pieno sūrio salotos
Trūksta idėjų, kai gervuogių krūmeliai apsipylę juodomis ir sultingomis uogomis? Pasigaminkite gaivių salotų!
- 200 g gervuogių
- 160 g salotų
- 100 g ožkų pieno sūrio
- 60 g graikinių riešutų
Padažui:
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštas balzaminio acto
- 2 šaukštai medaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, Kajeno paprikos, kmynų pagal skonį
Gaminimas
Sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir minutę pašildyti mikrobangų krosnelėje. Padažą užpilti ant plėšytų salotų lapų, gervuogių, sutrupinto ožkų pieno sūrio. Pabarstyti skaldytais graikiniais riešutais.
100 g apie 263 kcal
Paruošimo laikas: 15
2 porcijos
Sluoksniuotos salotos su virtais kiaušiniais ir žuvimi
2014-04-18 15:12
Šv. Velykų vaišių stalas neįsivaizduojamas be kiaušinių ir jų patiekalų. Visų mėgstamos įvairios sluoksniuotos salotos su kiaušiniais paprastai yra ne tik sočios, bet ir estetiškai atrodo. Pertepimui naudojamas majonezas dėl savo sudėties labai dera su kiaušiniais ir sustiprina jų skonį.
- 4 – 5 virti kiaušiniai
- 4 – 5 virtos bulvės
- Svogūnas
- 125 g konservuotos žuvies
- 200 g sūrio
- Šaukštelis 9 proc. acto
- Šaukštas cukraus
- 2 šaukštai šilto vandens
- 200 g majonezo
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Pašlakstyti vandeniu su actu ir cukrumi. Palikti marinuotis 15 – 20 minučių.
Kiaušinius ir žuvį sutrinti šakute. Stambiai sutarkuoti bulves ir sūrį. Visus produktus, reikalingus salotoms, padalinti į dvejas dalis.
Į salotinės dugną dėti sluoksnį bulvių, tada kiaušinių, tarkuoto sūrio, žuvies ir svogūnų ir vėl iš pradžių. Kiekvieną sluoksnį pertepti majonezu. Galima pabarstyti druska ir pipirais. Po 20 – 30 minučių salotas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą.
2 idėjos:
- Salotas galima papildyti dviem tarkuotų morkų sluoksniais, o pertepimui naudojamą majonezą maišyti su pomidorų padažu.
- Konservuotą žuvį galima pagardinti tarkuota citrinos žievele, o sūrį – smulkintais krapais ar kitais žalumynais.
100 g apie 268 kcal
Paruošimo laikas: 50 min
4 – 6 porcijos