Sriubos

Graikiška vištienos ar trinta kukurūzų sriuba?

Viena nekaloringa, kita – soti ir riebi. Viena kvepia šviežiu peletrūnu, kita – rozmarinais ir rūkyta kiauliena. Viena skysta, kita tiršta. Viena turi gaivaus citrinų rūgštumo, kita – česnakų aštrumo. Viena labiau tinka šiltesnei dienai, kita šaltesnei. Graikiška vištienos ir trinta kukurūzų sriubos turi daug skirtumų, tačiau vienas dalykas yra bendras abejoms – tai puikus skonis!

Graikiška vištienos sriuba

sriuba

  • 1 l vištienos sultinio
  • 2 šaukštai ilgagrūdžių ryžių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Citrinų griežinėlių, krapų, peletrūno puošti

 

Gaminimas

Į verdantį vištienos sultinį įberti druskos, pipirų. Sudėti ryžius. Uždengti ir virti 10 – 15 minučių ant mažos ugnies, kol suminkštės. Kiaušinius, citrinų sultis išplakti su trupučiu sultinio. Tada supilti į sultinį. Virti ant mažos ugnies apie 3 – 4 minutes, kol sutirštės. Neužvirti! Išvirusią sriubą papuošti citrinų griežinėliais, krapais ir peletrūnu.

100 g apie 23 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

4 – 6 porcijos

 

Šiltos, vegetariškos sriubos

Nesvarbu, ar lauke minusinė ar šiek tiek aukštesnė temperatūrą – žiemą šalta visada. Šiuo metu labiausiai norisi šiltų dalykų: vilnonių kojinių, minkštučių pledų ir karštų sriubų… Daugelis žiemą verda sočias mėsiškas sriubas, tačiau – tai ne vienintelis (galbūt ir ne pats geriausias pasirinkimas). Bent retkarčiais, ypač, kol nesibaigė Adventas, verta papildyti mityba gardžiomis ir kitokiomis sriubomis iš daržovių ir vaisių.

 

Neįprasta obuolių ir bulvių sriuba

sriubos

  • 1 – 2 obuoliai
  • 2 didelės bulvės
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 700 ml daržovių sultinio
  • Šaukštas obuolių sidro acto
  • 2 šaukštai sviesto
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Kietojo sūrio, obuolių puošti

 

Gaminimas

 

Ant vidutinės ugnies kaitinti aliejų su sviestu, kol sviestas ištirps. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką, nuluptą ir supjaustytą obuolį ir troškinti, kol taps gražios auksinės spalvos (apie 10 minučių). Sudėti skustas ir supjaustytas bulves, supilti daržovių sultinį, obuolių actą ir virti ant mažos ugnies, kol bulvės bus visiškai išvirusios. Sriubą sutrinti elektriniu smulkintuvu. Paskaninti druska ir pipirais. Viršų papuošti tarkuotu sūriu (pavyzdžiui, čederio) ir pakepintais obuoliais. Patiekti su duonos skrebučiais.

100 g apie 78 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

4 porcijos

 Gaminame Čili sriubą

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: